VvE schoonmaak: regel het centraal!

15 december 2022
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog


Het organiseren van de VvE schoonmaak via de Vereniging van Eigenaren is iets waar je mee te maken krijgt als je in een gemengde woonvorm, een huizencomplex of een flat woont. Via de Vereniging van Eigenaren wordt de VvE schoonmaak centraal ingekocht en georganiseerd. Maar wat heb je hier als medebewoner precies aan? Wat zijn de belangrijkste pluspunten van centraal gecoördineerd schoonmaakwerk?

Als bewoner hoef je je over schoonmaakwerk niet druk te maken
Het fijne aan een centraal geregelde VvE schoonmaak, bijvoorbeeld door Meijer Multicleaning BV, is dat je je als bewoner over schoonmaakwerkzaamheden rond je woning, zoals het schoonhouden van de lift of galerij, niet meer druk hoeft te maken. Dit werk wordt nu namelijk centraal geregeld. Samen met de andere bewoners wordt je op deze manier volledig ontzorgd. Vaak gaat het bij schoonmaakwerk door een Vereniging van Eigenaren om het schoonhouden van algemeen glaswerk, liften en patio's. Als je dit gezamenlijk uitbesteed, ben je dus van dit soort schoonmaakwerkzaamheden verlost.

Een aanzienlijke besparing realiseren
Een prettig ander voordeel van het gezamenlijk regelen van schoonmaakwerkzaamheden via de VvE, is dat je als bewoners de totale kosten deelt. Voor schoonmaakbedrijven is het interessant om gezamenlijke ruimtes van wooncomplexen schoon te maken, omdat dat tijd, energie en geld arbeidskosten bespaart. Dat voordeel wordt doorberekend aan de klanten. En jij als bewoner profiteert hier dus in financieel opzicht van.

Garantie op kwaliteitswerk
Schoonmaken uitbesteden aan een gecertificeerd schoonmaakbedrijf heeft ook als grote plus dat je kunt rekenen op correct uitgevoerd schoonmaakwerk. Een VvE is een grote klant, dus schoonmaakbedrijven zullen hun best doen om deze klant te behouden. En dat betekent dat je mag rekenen op schoonmaakwerk dat professioneel en grondig wordt uitgevoerd. En mocht het werk onverhoopt toch niet goed worden uitgevoerd, dan kun je als VvE het betreffende bedrijf er altijd op aanspreken. Reken maar dat er dan verbetering komt en het werk voortaan goed en grondig aangepakt wordt.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Als je kiest voor schoonmaken via een VvE, dan zijn er bij professionele reinigingsbedrijven veel mogelijkheden. Je kunt als opdrachtgever precies aangeven wat je wel of juist niet wilt laten schoonmaken, zoals liften of glas. Zo kan er dus precisiewerk geleverd worden, exact op maat. Wil je graag meer weten over de opties? Kijk dan eens rond in jouw regio en neem met een of meer aanbieders contact op. Je zult verbaasd staan over de vele mogelijkheden die er zijn en over de scherpe prijzen die worden gehanteerd.


Delen