Je kantoor laten schoonmaken: een handig klusje

29 juli 2022
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog


Hoewel niet iedereen een schoonmaaktalent is of veel geeft om een opgeruimde omgeving, geldt over het algemeen dat iedereen graag werkt en komt in een schone en hygiënische omgeving. Een kantoor, zeker wanneer er veel mensen werken of op bezoek komen, is een van de plekken waar een goede schoonmaak dan ook zeker belangrijk is. Vaak besteden eigenaren van bedrijven het schoonmaken uit. Je leest er hier meer over.

Voordelen van uitbesteding
Natuurlijk kan iedereen zijn eigen werkplek een beetje bijhouden, maar vaak is het zo dat werknemers hun hoofd al snel richting huis hebben staan als ze klaar zijn met hun dagelijkse taken. De schoonmaak is dan bij uitstek iets om uit te besteden. Je kantoor laten schoonmaken heeft natuurlijk een aantal voordelen. De belangrijkste is dat het wel zo prettig werkt in een opgeruimde, frisse omgeving. Werknemers zijn doorgaans meer productief.

Ook bespaart je kantoor laten schoonmaken, bijvoorbeeld door Van Alem Schoonmaak, tijd die jij en jouw werknemers kunnen besteden aan jullie eigenlijke werk. Schoonmakers van een professioneel bedrijf beschikken over de juiste kennis en materialen om goed en grondig schoon te maken. Ook de computerschermen en toetsenborden komen aan de beurt en vingerafdrukken op ramen, deuren en glazen wanden worden aangepakt. Als je bezoek ontvangt, oogt een schoon kantoor representatief. De eerste indruk is vaak erg belangrijk en een schoon kantoor draagt hier zeker positief aan bij. Ten slotte wordt het schoonmaken van een kantoor eigenlijk altijd in de avonduren gedaan, dus je ondervindt geen hinder van de schoonmaakwerkzaamheden.

De werkzaamheden
Bij het schoonmaken van een kantoor komen diverse werkzaamheden kijken. De aanpak bestaat hoofdzakelijk uit het reinigen van de vloeren, bureaus en ander meubilair, maar bij een grondige aanpak worden ook andere werkzaamheden doorgaans uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het doen van de vaat, het legen van vuilnisbakken, het schoonmaken van het sanitair, het poetsen van deuren en wassen van ramen en het verwijderen van vlekken en afdrukken uit tapijten en van vloeren.

Naast bovengenoemde punten, is het belangrijk dat de kantoorruimte goed geventileerd wordt. Voordat de schoonmaakbeurt begonnen wordt, worden doorgaans dan ook de ramen en deuren open gezet. Frisse lucht werkt namelijk wel zo prettig en geeft direct een schonere indruk.

Een offerte
Wil jij je kantoor laten schoonmaken? Dan is het raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. De prijzen kunnen nogal verschillen. En teveel betalen, dat wil niemand. Vergelijk naast de genoemde kosten ook de eventuele voorwaarden die gesteld worden. Kijk bovendien altijd goed welke werkzaamheden gespecificeerd worden. Je beslist zelf hoe vaak je een bedrijf inhuurt, maar vaak wordt het schoonmaken minstens een keer per week gedaan, in sommige bedrijven zelfs nog vaker.


Delen