De vele pluspunten van VvE onderhoud: zo werkt het & dit levert het op

31 augustus 2021
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog


Mensen die in een woningcomplex, een flat of in appartementen wonen, krijgen doorgaans te maken met een gezamenlijke Vereniging van Eigenaren (VvE). Samen met anderen ben je gedeeld eigenaar van het gebouw. Is dit het geval, dan wordt je automatisch medelid van de VvE en krijg je te maken met gezamenlijk beleid en gedeelde kosten voor onder mee onderhoud. VvE onderhoud is ideaal, omdat je niet alleen de lasten deelt van het woningonderhoud, maar ook met de andere mede-eigenaren profiteert van de vele voordelen die VvE onderhoud te bieden heeft. Maar welke pluspunten heeft dit gedeelde onderhoud? In dit blog kun je lezen wat onderhoud via de Vereniging van Eigenaren voor jou als medebewoner allemaal kan betekenen. De voordelen van het gezamenlijk dragen van het onderhoud zijn groter dan veel mensen zich realiseren, dus verbaas je!

Sparen doe je gemakkelijker samen via VvE onderhoud

Wie deelneemt aan een VvE, legt samen met de andere deelnemers geld in voor het periodieke en dagelijkse onderhoud van de appartementen of woningen. Dit is gunstig, want zo pot je gezamenlijk geld op, dat eventueel - afhankelijk van de afspraken die er binnen jouw VvE gemaakt worden - ook nog veilig belegd kan worden, om zo extra rendement te behalen. Je spaart dus samen en deelt de kosten van het onderhoud, zoals schilderwerkzaamheden, reparatie en onderhoud van de cv-ketel, dakgootreiniging, et cetera.

Gespreide kosten doen minder pijn

Doordat de kosten gedeeld worden en je periodiek een bijdrage betaalt, spreidt je de financiële lasten en ben je niet in één keer een smak geld kwijt voor het onderhoud van je woning of appartement. Ben je woningeigenaar en geen lid van een VvE, dan vallen de hoge kosten van bijvoorbeeld schilderen, een woningverbetering en soortgelijke activiteiten vaak rauw op je dak. Je krijgt hoge rekeningen, die je zelf moet ophoesten. Door de kosten te delen en te spreiden met meerdere mensen, heb je geen last meer van hoge rekeningen voor onderhoud.

Vaak is onderhoud via de VvE goedkoper

Het onderhouden van vastgoed via de VvE is aak voordeliger dan onderhoud dat je particulier wilt uitvoeren. Dit komt omdat je het onderhoud van meerdere woningen en appartementen voor aannemers een stuk interessanter en voordeliger is. Het onderhoud van bijvoorbeeld 20 woningen levert vaak een zeer interessante korting op van de uitvoerder. Als medebewoner profiteer je hiervan en bespaar je vaak een hoop geld op het onderhoud. Lekker toch? Een bedrijf dat Vve onderhoud aanbiedt is Meijer Multicleaning BV.

Je hoeft zelf niet aan de slag

Veel woningeigenaren pakken een deel van het onderhoud van hun woning zelf op. Dat bespaart kosten, maar kost tegelijkertijd wel een hoop energie en tijd. Ben je lid van een VvE, dan scheelt je dit een hoop werk en tijd. Je hoeft namelijk zelf niet meer aan de slag, maar kunt het onderhoud volledig uitbesteden aan de VvE.


Delen