Vloeronderhoud

26 april 2018
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog


Als je het over het gezicht van de woning hebt, denk je in eerste instantie niet aan de vloer. De vloer zit juist niet in het gezichtsveld van de bewoner. Toch heb ik persoonlijk gemerkt dat elke vloer wel degelijk sfeerbepalend is voor de woning. Het spreekt dan ook vanzelf dat een niet (goed) onderhouden vloer ook zijn sporen achterlaat en invloed heeft op het woongenoot van menig bewoner. Het is om die reden dat mensen zeker moeten gaan nadenken over onderhoud. Het onderhouden van je vloer mag dus niet onderschat worden.   

Vloeronderhoud bij verschillende materialen

Het onderhouden van de vloer is geen universeel onderwerp. Er is geen blanco instructie te geven over hoe je een vloer zou moeten onderhouden. Uiteraard is dat afhankelijk van het soort en type vloer. In het buitenland, en dan heb ik het over de wat warmere landen, wordt vooral gewerkt met tegels. In Nederland zijn we natuurlijk allemaal bekend met laminaat, maar in vroegere jaren was het tapijt enorm populair. Hoe het dan ook moge zijn, de verschillende materialen vergen een ander beleid wat betreft onderhoud en dat kan het beste bepaald worden door een expert op dit terrein.  

Vloeronderhoud en de beurs

Hoeveel kost vloeronderhoud? Dat is natuurlijk een vraag die velen bezighoudt. In principe zijn we het eens dat een vloer onderhouden moet worden, maar kunnen we het ook betalen en welke prioriteit heeft het in onze budgettering? Daar komt nou de man met de neus voor investeringen bij kijken, want zo moet je het natuurlijk zien. Het is een investering die je doet in je huis en iedereen begrijpt dat het niet iets is dat je elke dag doet. Dus al lijkt het een grote aanslag op je inkomen, toch zul je eraan moeten geloven dat ook dit onderhoud tot een van je vaste lasten behoort waar je vroeg of laat niet onderuit komt.  

Geen vloeronderhoud: Toekomstmuziek

Voorkomen is beter dan genezen, het zou het beste zijn om manieren te gaan bedenken waardoor de vloer zo min mogelijk slijtage oploopt. Dan kunnen we én van onze vloer genieten én hebben we geen heisa met dat vloeronderhoud. Onder ons gezegd is dit natuurlijk toekomstmuziek. Gezinnen met kinderen kunnen preventief aan de gang gaan hoeveel ze maar willen maar tegen het geweld van kinderen en wat die met de vloer uitspoken, daar kan niemand niet tegenop. Een vloer waarop gelopen wordt heeft vloeronderhoud nodig. Pak nou die gouden gids en zoek de firma in je omgeving met de beste aanbieding en de beste service, want daar zul je heel lang blij mee zijn! Schoonmaakbedrijf Prima staat voor u klaar!


Delen