Tapijten en vloeren: tapijt schoonmaken

25 augustus 2017
 Categorie├źn: Schoonmaakdiensten, Blog


Een tapijt schoonmaken

In huis worden vaak tapijten gebruikt om de inrichting van de woning aantrekkelijker te maken. Een tapijt geeft een warmere uitstraling als er bijvoorbeeld tegels op de vloer liggen. Een tapijt zal vuil worden. Het vuil kan worden veroorzaakt door dat wat aan uw schoenen zit of door het morsen van een vloeistof. Niet ieder tapijt wordt even snel vuil. De snelheid van het vuil worden, is niet alleen afhankelijk van het vuil dat naar binnen wordt gebracht, maar ook van het soort tapijt. Er zijn vast en los geweven tapijten. Vast geweven tapijten hebben het voordeel dat ze niet ze zo snel vuil worden, maar als ze eenmaal vuil zijn, zijn ze ook moeilijker schoon te maken. Ook het materiaal is van invloed op het schoonmaken. Een synthetisch tapijt is gemakkelijker om schoon te maken dan een van wol. 


Een tapijt schoonmaken

Er zijn vele manieren om een vuil geworden tapijt schoon te maken. Een tapijt schoonmaken moet volgens de juiste methode gebeueren.  U kunt wanneer er op een tapijt een vloeistof is gemorst het schoonmaken door direct te handelen. U moet niet wachten tot het vuil in het tapijt is gedrongen. Ga daarom direct aan de slag. Ga nooit wrijven op de plaats waar de vloeistof gemorst is. Wanneer u dat wel doet, is de kans groot dat u het verder in het tapijt wrijft. Leg op de plaats waar de vloeistof is gemorst een absorberende doek. Druk zachtjes op de doek waardoor er een groot deel van de vloeistof in de doek kan trekken. U kunt aan de specialist (Bright & Clean) vragen waar u de vlek mee kunt wegwerken. Hij zal dan vragen van welk materiaal het tapijt is gemaakt en om wat voor gemorste vloeistof het gaat. Dan zal u het juiste reinigingsmiddel meekrijgen.


Andere schoonmaakmethoden

Stoom

U kunt uw tapijt met stoom reinigen. Gebruik wel het juiste reinigingsmiddel voor de stof van het tapijt. Voor het reinigen met stoom moet u het tapijt eerst goed stofzuigen.

Poeder

Er wordt tegenwoordig ook gereinigd met poeder. Dit is droogpoeder. U strooit het poeder over het tapijt. U moet het vervolgens er met een speciale doek in wrijven. Het vuil zal in de korrels trekken en dan moet u het opzuigen.

Laten schoonmaken

U kunt uw tapijt ook laten schoonmaken door de specialist. Hij weet het beste wat er aan reinigingsmiddel gebruikt moet worden. Hij zal dat aan huis kunnen doen. Wanneer het tapijt schoon is, zal er een vuil werend middel over worden aangebracht, zodat het langer schoon zal blijven. Dit is de beste manier om uw tapijt te reinigen.


Delen